Diavel DIESEL

     

A DIESEL divatmárkával együttműködve már a második különleges motorkerékpár készült el a Ducati boszorkány konyhájában. A 2013-ban debütál Monster 1100 EVO DIESEL után, most a Diavel került a dizájnerek keze alá és ennek eredménye a most bemutatkozott rendkívül exkluzív Diavel DIESEL. A motor bázisa a jól ismert Ducati Diavel 162 lóerős teljesítményű gépe, üzemmód kapcsolóval , blokkolásgátlóval (ABS), kipörgésgátlóval (DTC) és LED fényszóróval, de a tervezők fantáziáját egy  poszt-apokaliptikus és a retro-futurisztikus világ ihlette hiperkinetikus vitalitással keverve. Ezek a fogalmak értelmet nyernek , ha a motor elemeit szemügyre vesszük. A fém burkoló elemek -  mint a tank, fejidom és a üléstakaró - rendkívül ipari hatást keltenek a nyers hegesztési varratokkal és szegecsekkel. A kézi egyedi fényezés superstruktúráját és a barna bőrülést látva olyan érzésünk lesz,  mintha csak egy Mad Max film járgánya elevenedne meg.

   

  

A mart alu kipufogó vég piramid elemei  egy messzíből érkezett idegen civilizáció nyomait idézik.

A piros színű Brembo féknyergek, az LCD műszerfal piros háttér világítása és a szál csiszolt fekete légcsatornákban elhelyezett piros alapú DIESEL logó az exkluzivitást hangsúlyozzák és ehhez társul a vázon elhelyezett sorszámozott tábla is. Technikai csemege a kipufogó rendszer Zircotec fekete kerámia bevonata. A motorból mindössze 666 db. készül, így igyekezni kell annak, aki egy ilyen különlegességre vágyik.

  

   

A motorhoz egyedi ruházatot is tervezett a DIESEL, a kizárólag a Ducati hivatalos üzleteiben megvásárolható Capsule kollekcióban  kettő farmernadrág, t-shirt és bőrdzseki közül választhatunk.