Világjáró született - Multistrada 1200 Enduro

Igazi kalandmotor mutatkozott be a Ducati részéről az új Multistrada 1200 Enduro személyében. A 2015-ben már sikeresen futó Multistrada 1200 DVT alapjaira épült Enduro egyesíti a jelenlegi csúcstechnológiát és az olasz dizájnt az off-road motorozáshoz nélkülözhetetlen összetevőkkel, annak érdekében, hogy uttalan-utakon kalandozhass anélkül, hogy nélkülöznöd kellene azt azt érzést, amit csak egy Ducati motorkerékpár nyújthat.

A meghajtásról az 1198 ccm-es változó szelepvezérlésű DVT blokk 160 lóereje és 136 Nm nyomatéka gondoskodik, amit 6 fokozatú váltón keresztül juttatnak a hátsó kerékre. Az elöl 19" , hátul 17" méretű füzött küllős,  tömlő nélküli kerekek Pirelli Scorpion Trail II, vagy opcióként rendelhető Pirelli Scorpion Rally abroncsokkal kapcsolódnak az úthoz elöl 120/70, hátul 170/60-as méretben. Kétoldalú aluminium lengővilla kis tömege mellett biztosítja a kellő merevséget a terepen, és 30 literes üzemanyag tank szolgálja a hosszú hatótávolságot, ami meghaladja a 450 Km-t. Az elektronikus futómű 200 mm-es útjának köszönhetően nem létezik leküzdhetetlen akadály. Az üléspozíció úgy lett kialakítva, hogy minden körülmény között maximálisan kontrolálni tudjuk a motorkerékpárt és a hosszú etapok végén sem veszítsünk a utazás komfortjából. A motor két oldalát burkoló alumínium elemek amellett, hogy esztétikai élményt nyújtanak, megvédik az esetleges sérülésektől a motort.

A Multistrada 1200 S-en már megismert felszereltség alapban része a csomagnak.  A Skyhook elektronikus futóműve aktív rendszere révén a választott vezetési módhoz igazodik, választhatunk a négy vezetési mód közül ( Urban, Touring, Sport, Enduro ), amely a teljesítményen kívül a kipörgésgátló ( DTC ) és blokkolásgátló ( ABS ) érzékenységét is változtatja. Az információt 5"-os színes TFT  kijelzőn keresztül kapjuk egy multimédia csomaggal kiegészülve, ami  bluetooth kapcsolat segítségével kommunikál a mobileszközünkkel. A világító berendezés LED technológiás a motorkerékpároknál forradalmi kanyarkövető funkcióval. Szintén  alapfelszereltség a kulcs nélküli indítás.

Három színvariáció közül választhatunk, a hagyományos Ducati piros, a selyem csillag fehér és a fantom szürke szerepel a palettán.

   

   

 

Opciós csomagok:

Touring csomag tartalma kettő darab 83 liters Touratech alumínium oldaldoboz, markolat fűtés és kormánytáska.

Sport csomag választása esetén EU homológ Termignoni titán kipufogót, fekete vízpumpa védőt és mart alumínium fék- és kuplung olajtartály fedeleket kapunk.

Enduro csomag rendelésekor a Touratech csúcsminőségű kiegészítőivel leszünk gazdagabbak, amely LED segédfényszórókból , bukókeretből és kartervédő lemezből áll, kiegészülve hűtővédő ráccsal, láncvédővel és féktárcsa védő burkolattal.

Urban csomag egy 35 literes Touratech alumínium top case-t tartalmaz és egy tankdobozt mobiltelefon, pénztárca és a személyes okmányok számára, illetve USB csatlakozási lehetőségeket a mobiltelefon, kamera és más mobileszközök részére.

 

Részletes információk:

http://www.ducati.com/multistrada/1200enduro.do