XDIAVEL - a technocruiser

A 2016-os modellév legjobban várt újdonsága november 16-án mutatkozott be a nagyközönségnek és azonnal el is nyerte az EICMA 2015 ( Milánoi Motorkiállítás ) legszebb motornak járó közönségdíját.

A Diavel családba érkezett újdonság XDIAVEL névvel érkezik, amely már önmaga is modernséget sugall. A blokk a Multistrada 1200 -ben bemutatkozott változó szelepvezérlésű Testastretta DVT erőforrásból ered , de több változtatáson esett át. A lökettérfogat 1262 ccm- re nőtt , a vízpumpa a bal oldalról a hengerek közé került és a hangolásnak köszönhetően már 5000 ford/perc-nél 129 Nm nyomatékot szabadít a hátsó kerékre a  Ducati történetében először szíj hajtáson keresztül.

A lenyűgöző részletek, az egykarú térhálós alumínium hátsó lengőkar, LED első fényszóró, az egyoldalú iker ovál kipufogó kivezetés, a minden részletre kiterjedő maximális kidolgozottság magára vonza a tekintetet.

Annak érdekében, hogy a motoros megtalálja az ideális üléspozíciót, 60 különböző variáció választható a lábtartó pozíciójának állításával, az ülés és kormány opcionális cseréjével.

A dizájn mellett a motorozhatóság is fő szempont volt a mérnökök előtt, hiszen a motor 40° -ban dönthető a függőleges tengelyhez képest, amely kiváló kanyarodást biztósít.

Az elektronikai csomag magába foglalja a választható vezetési módokat, Ducati vezetésbiztonsági csomagot (BOSCH kanyar ABS + kipörgésgátló DTC), DPL rajtprogram kapcsolót, RbW elektronikus gázkart, tempomatot, kulcsnélküli indítást, Full-LED világítást, a kormánykapcsolók háttérvilágítását, Bluetooth modult, információs kijelzőt.

A motor testreszabásában rengeted opcionális kiegészítő segít, többek között a Roland Sands Design műhely kezei közül kikerülő mart aluminium alkatrészek és a hagyományosan Ducati beszállító a Termignoni kipufogó is.

Választható két felszereltségi szint,  az XDIAVEL és XDIAVEL S

 

   

   

    

    

 

Részletes információk:

http://xdiavel.ducati.com/en