Monster 1200 25° Anniversario

A Monster először 1992-ben mutatkozott be a kölni vásáron, a gyártás 1993. március 5-én kezdődött és néhány év leforgása alatt a motorkerékpár világszerte ikonikus darabbá vált. A modellnek köszönhető  a "Naked" kategória megszületése, amelynek az évek alatt egyre növekvő és egyre elhivatottabb rajongótábora nőtt fel: a Monster fanok. A Bolognai székhelyű gyártó a leghíresebb modeljének 25 éves történetének megünneplése céljából - 1993 óta több mint 325 000 darabot gyártottak -  úgy döntött, hogy létrehozza a Monster 1200 25 ° Anniversario-t.

      

A mindössze  500 számozott példányban készülő a Monster 1200 25 ° Anniversario, maximális megtestesíti  a Ducati által megálmodott Naked motorkerékpár kiteljesedését. A 2008-as Monster S4RS Testastretta Tricolore által inspirált exkluzív megjelenésű motor az olasz zászló három színét tükrözi vissza a fejidomon, az üzemanyagtartályon és az utasülés fedelén. A különleges színösszeállítás tökéletesen illeszkedik a presztízs üléshez, melyet a 25. évfordulós logóval hímeznek. Az arany színű váz és a vele megegyező W-küllőkkel ellátott Marchesini kerekek szintén megkülönböztető jegyei ennek a Monsternek, ugyan úgy, mint a különleges anyagú és megmunkálású tükrök, a vázdugók, a kormányvégsúlyok és a  tanksapka, amely szintén tartozéka a motornak.. A felhajló fék- és kuplung karok, valamint a rendszámtartó szintén alumínium, míg az első és a hátsó sárvédők, a gyújtáskulcs  fedele és a kipufogó hővédője karbonból  készült. A Monster 1200 25 ° Anniversario tartozéka a különleges motorponyva is, amelyet  limitált kiadás különleges logója díszít.

        

        

Ami a váz és a futómű szempontjából a Monster 1200 25 ° Anniversario kizárólag a legjobb komponensekkel büszkélkedhet. A térhálós acélcső váz és az egyoldalas alumínium lengőkar, a teljesen állítható 48 mm átmérőjű  Öhlins villák, a szintén  teljesen állítható Öhlins hátsó rugóstag, valamint szintén   a svéd cég által szállított kormánylengéscsillapító mind széria tartozéka a motornak.. Az első osztályú fékhatásról két 330 mm átmérőjű  tárcsával van felszerelve, amelyek  Brembo M50 monoblokk féknyergekkel párosultak. A hátsó 245 mm átmérőjű tárcsa szintén Brembo féknyereggel van ellátva.

        

    

A Monster 1200 25 ° Anniversario meghajtásáről a Testastretta 11 ° DS legfrissebb változata gondoskodik, amely alacsony és magas fordulatszámon egyaránt  biztosítja a teljesítményt és nyomatékot, valamint az egyenletes és a maximális teljesítményt.

A kéthengeres Monster 1200 25 ° Anniversario 147 lóerőt ad le 9,250  motorfordulat mellett és 124 Nm maximális nyomatékot 7,750 fordulat / perc fordulatnál.

 A Ducati  a minőség és a megbízhatóság iránti állandó figyelemnek köszönhetően a Monster 1200 25° Anniversario Testastretta 11 ° DS motorja hosszú karbantartási periodusokat garantál – a „Desmo”szerviz intervalluma  30 000 km.

A lenyűgöző elektronikus csomag háromféle vezetési  módot  tesz lehetővé (Sport, Touring és Urban), a hozzá kapcsolódó inerciális mérőegységet (IMU) információkat szolgáltat az ABS Bosch Cornering és Ducati Wheelie Control (DWC) rendszerekhez. A magas szintű elektronikus rendszereknek köszönhetően, amelyek a Ducati Traction Control (DTC) és a Ducati Quick Shift Up és Down (DQS) rendszereket is magukban foglalják, a Monster 1200 25 ° Anniversario garantálja az autentikus Ducati teljesítményt és magas szintű aktív biztonsági rendszere garantálja a kezelhetőséget a legszélsőségesebb használat mellett, akár versenykörülmények között is.

A színes TFT műszerfal tartalmazza az összes szükséges információt és lehetővé teszi a motoros számára, hogy kiválaszthassa és egyénre szabhassa a vezetési módok beállításait egy kellemes és felhasználóbarát felületen keresztül.

Ezeken felül a fényszóró DRL (Daytime Running Light) rendszerrel van felszerelve, amely tökéletes nappali láthatóságot biztosít és lehetővé teszi a motorkerékpár azonnali észlelését.

A Monster 1200 25 ° Anniversario szeptemberben Európában, októbertől Japánban, novembertől az Egyesült Államokban és decembertől Ausztráliában lesz kapható, de már a Ducati kereskedésekben, így Magyarországon is előrendelhető.